Bătălie pe viață și pe moarte cu doar câteva zile înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale. Cei de la PSD strâng cât mai multe voturi pentru a-l învinge pe actualul președinte, Klaus Iohannis. Surse din interiorul partidului au dezvăluit că PSD a bătut deja palma cu trei partide care să o sprijine pe Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Alte patru formațiuni, dar și un independent sunt și ele pregătite să o susțină pe Dăncilă în această cursă. PSD-iștii ar fi primit și un refuz.

Au avut loc deja primele contacte între PSD și partidul ‘nășit’ de Marian Vanghelie, Partidul Social Democrat Independent (PSDI). Dar asta nu e tot. Va fi și o alianță informală cu partidul care a moștenit doctrina politică a lui Dan Voiculescu, PPU-SL (Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal). Viorica Dăncilă a anunțat că dacă ajunge președinte va organiza un referendum pentru eliminarea imunității prezidențiale. Ideea îi aparține candidatului PPU-SL la prezidențiale care a luat în primul tur aproape 245.000 de voturi (2,65%). Nu s-a ajuns încă la un acord, anunță stiripesurse.ro.

PSD a bătut palma deja cu UNPR (Gabriel Oprea), PNȚCD (Aurelian Pavelescu) și Forța Națională (Teodor Meleșcanu) și aici sprijinul e 100% pentru Viorica Dăncilă. Sunt discuții și cu Partida Romilor și Partidul Ecologist Român (PER), iar șansele să se ajungă la un acord sunt mari.

De asemenea, social democrații speră să-l convingă și pe independentul Bogdan Stanoevici, care a luat aproape 40.000 de voturi la prezidențiale, să se alăture PSD. Social-democrații spun că Stanoevici este clar anti-Iohannis dar rămâne de văzut dacă îl pot convinge să facă o recomandare pro-Dăncilă.

Fostul europarlamentar și purtător de cuvânt PSD, Cătălin Ivan, liderul partidului Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN), nu vrea să le recomande votanților săi să meargă cu Viorica Dăncilă în finală, spun surse din PSD. Ivan a primit peste 30.000 de voturi la prezidențiale în primul tur.