Ana Gomes, eurodeputata portugheză care critică des Guvernul PSD, a criticat miercuri propunerea premierului Viorica Dăncilă de a muta ambasada României din Israel la Ierusalim. Aceasta a spus că Europa FM că mutarea ambasadei încalcă atât legislația internațională, cât și poziția Uniunii Europene în conflictul israeliano-palestinian.

„Am fost uluită când am citit recent că doamna Dăncilă, în Statele Unite, la AIPAC, o mişcare de lobby reacţionar, care pretinde că reprezintă oamenii din Israel în SUA, s-a angajat să urmeze politica domnului Trump şi să schimbe locaţia Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Asta violează în mod categoric legislaţia internaţională şi poziţia Uniunii şi a grupului nostru”, a declarat Ana Gomes.

În acelaşi timp, membra Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Statele Unite ale Americii este de părere că a fost mințită de Viorica Dăncilă pe acest subiect.

„Eu însămi m-am confruntat cu doamna Dăncilă când a venit la grupul nostru şi a negat posibilitatea mutării ambasadei. Acum, tocmai a confirmat-o. Deci ne aflăm în faţa unor mincinoşi, nu-i mai putem tolera”, a mai adăugat aceasta.