Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, consideră că a fost o greşeală atunci când senatorii l-au protejat pe preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, respingând cererea DNA de începere a urmăririi penale.

Dăncilă a fost întrebată dacă protejarea partenerului de atunci de alianţă, pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie dorea să înceapă urmărirea penală, a fost o greşeală pentru PSD. Liderul social-democrat a răspuns: “Cred că da. Eu nu am fost parlamentar, deci nu am votat”, notează stiripesurse.ro.

Tăriceanu, scăpat de colegii senatori

Pe 7 noiembrie 2018, DNA a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Tăriceanu i-a îndemnat în plen pe colegii săi să aibă „inima uşoară” când votează pentru că nu a făcut „niciodată” vreo faptă de care să îi fie ruşine.

Cererea celor de la DNA de ridicare a imunității celui de-al doilea om în stat, la acel moment, a fost respinsă în Senat, pe 3 iunie 2019, cu 71 de voturi împotrivă, 38 pentru și o abținere.