Șefa PSD, Viorica Dăncilă, se bate cu președintele Klaus Iohannis pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Cu ceva mai mult de o săptămână înaintea turului doi al alegerilor prezindețiale lupta e pe viață și pe moarte. Și europarlamentarul Rareș Bogdan a intrat în joc.

Fostul jurnalist dă de pământ pur și simplu cu șefa PSD și se implică total în scandalul momentului. Rareș i-a dat o replică pe măsură lui Dăncilă care fusese deranjată de afirmațiile liberalului la adresa ei. Europarlamentarul a spus, la Digi24, că Dăncilă nu cunoaște exact sensul cuvintelor și că i s-a tradus greșit din limba română în limba română.

„Dancilă a intrat în concediu exact cu 2 zile înainte (de protestul din 10 august n.r.). Dăncilă nu a fost prezentă, și-a delegat atribuții domnului Paul Stănescu, vicepremier, însă ea a semnat documentul prin care România a fost pusă într-o situație hilară la nivel internațional, vorbind despre lovitura de stat. Doamna Dăncilă este semnatara acelui document care a ajuns la Strasbourg în care un premier în funcție vorbește despre o lovitură de stat. Doamna Dăncilă încearcă să se victimeze, e ultimul sfat pe care i l-au dat consultanții, care sunt speriați că va obține un scor mai mic decât pe 10 noiembrie”, a declarat eurodeputatul PNL Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan nu s-a oprit aici. Vrea pedepsirea vinovaților pentru evenimentele reprobabile din Piața Victoriei, din data de 10 august 2018. „Mi-aș dori ca domna Dăncilă și toți care au fost atunci acolo să fie chemați în fața procurorilor pentru a răspunde pentru că dosarul 10 august are reverberații mult mai mari decât ne putem închipui noi. Poate doamna Dăncilă nu cunoaște exact sensul cuvintelor spuse de mine, poate i s-a tradus greșit din limba română în limba română și nu a înțeles exact ce am spus. Faptele de la MAI, pe care le-a dezvăluit domnul Cîțu sunt de procuratură”, a adăugat Rareș Bogdan.

Reacția vine după ce Viorica Dăncilă i-a solicitat lui Klaus Iohannis să vină cu explicații legate de afirmațiile lui Rareș Bogdan în care îi transmite că „Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii”. Liderul PSD se întreabă de unde știe PNL ce vor face procurorii și pe cine ar putea chema la audieri.