Viorica Dăncilă este plimbată într-o mașină de lux, a cărei valoare depășește suma de 100.000 de euro. Chiar dacă autoturismul nu a fost plătit de către Guvern, el este cumpărat tot din bani publici, “însă pe ocolite”, susține newsweek.ro. Potrivit acestuia, achiziția a fost finanțată de către Ministerul de Interne, prin „Doi și-un sfert”. 

După ce au văzut mai multe imagini la televiziunile de știri cu premierul Viorica Dăncilă care se afla în preajma unui BMW X5, din care a coborât și în care a urcat, în funcție de context, jurnaliștii de la Newsweek România au cerut Secretariatului General al Guvernului (SGG) să comunice cărei instituții îi aparține mașina. Chiar dacă SGG a refuzat să dea explicații, solicitarea a primit un răspuns de la Ministerul de Interne. „Autoturismul la care faceți referire a fost achiziţionat la sfârşitul anului 2015, cu respectarea tuturor procedurilor legale. La achiziţia acestui mijloc de transport s-au avut în vedere criterii care să permită desfăşurarea în parametri optimi a misiunilor de însoţire şi escortare nemijlocită pentru protecţia demnitarilor. Pentru realizarea acestor deziderate, autoturismele de acest tip trebuie să prezinte caracteristici dinamice superioare (putere şi viteză), precum şi accesorii specifice. În condițiile în care Secretariatul General al Guvernului nu avea la dispoziție un autoturism care să respecte aceste condiții, precum și cele de reprezentare specifice unui demnitar, MAI a transmis acest autoturism în folosință, cu titlu gratuit, în data de 10 mai 2017, la SGG.”, a spus MAI. 

Potrivit jurnaliștilor, mașina de lux BMW X5 ar fi fost cumpărată pentru serviciul secret al MAI într-un calup de patru autoturisme: unul pentru MAI, altul pentru DGIPI, un al treilea pentru IGPR și ultima pentru un secretar de stat.