UDMR nu va sprijini Guvernul minoritar al PSD şi, dacă va fi depusă o moţiune de cenzură, aceasta va fi votată de către formaţiunea maghiară, a anunţat preşedintele Kelemen Hunor la Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR de la Târgu Mureş.

„Nu sprijinim Guvernul, astăzi Guvernul nu are majoritate şi Parlamentul trebuie întrebat de orice mişcare. Nu putem sprijini Guvernul minoritar şi dacă va mai fi o moţiune de cenzură o vom vota. Într-o ţară normală, într-o democraţie adevărată, dacă majoritatea parlamentară a Guvernului se termină şi se constată acest lucru, atunci prin vot sau fără vot, dacă se constată că nu are majoritate, premierul demisionează.

Cred că şi în România aşa ceva ar fi natural, dacă nu există majoritate parlamentară nu trebuie să alergi după voturi pentru că nu ai de unde să capeţi voturi. Eu cred că această posibilitate încă există, dar s-ar putea ca Guvernul şi PSD şi premierul să forţeze nota mai departe şi crede că are posibilităţi. Mai devreme sau mai târziu acest Guvern va pica”, a declarat Kelemen Hunor.

O problemă evidenţiată de liderul UDMR este când anume va depune Opoziţia moţiunea de cenzură, având în vedere că se trage de timp şi se încearcă amânarea spre luna octombrie, astfel încât procedura să nu se finalizeze decât după turul doi al alegerilor prezidenţiale.

„Noi nu am fost solicitaţi să ne asociem cu un guvern sau cu altă majoritate”, a mai declarat Kelemen Hunor.