Premierul Dăncilă a anunțat duminică la Constanța că Guvernul va aduce modificări la mult hulita ordonanță 114/2018, numită și „ordonanța lăcomiei”. Viorica Dăncilă nu a vrut însă să dea detalii în ceea ce privește modificările ce vor fi aduse.

„Oamenii au început să ne admire şi să aibă încredere în noi, iar faptul că facem paşi importanţi din punct de vedere economic, social, reprezintă cea mai mare mulţumire şi ne face să fim mult mai puternici şi să trecem peste atacurile nejustificate, peste jigniri, peste violenţa verbală, peste minciunile pe care le spun în fiecare zi. Da, trebuie să modificăm şi la Ordonanţă 114, mai avem de modificat acte normative, şi o vom face”, a spus Dăncilă.

OUG 114 a stârnit proteste masive în rândul mediului de afaceri deoarece a introdus o serie de taxe în trei sectoare importante: bancar, energie și telecomunicații. În urma protestelor, Viorica Dăncilă a făcut un pas înapoi și prin ordonanțe succesive, a eliminat unele prevederi.

În Parlament sunt de asemenea dezbateri aprinse în comisiile de profil din Camera Deputaților asupra proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114.