Premierul Viorica Dăncilă a decis să trimită Corpul de control al prim-ministrului la Tarom. Ancheta va viza și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.  Guvernul arată că obiectivele acțiunii de control constau în verificarea respectării dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.  La finalul verificărilor, concluziile vor fi prezentate prim-ministrului și, după caz, vor fi comunicare instituțiilor abilitate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun, mai arată Executivul. 

Pe de altă parte, este foarte posibil ca ancheta lui Dăncilă să vizeze și problemele tehnice pe care le întâmpină Tarom. 
Într-un comunicat de presă, compania a explicat de ce a decis schimbarea aeronavei programată inițial pentru cursa RO275 cu destinația Salonic, plecare de pe Aeroportul Otopeni. “Aeronava programată la zbor în data de 28.01.2019 cu decolare de pe Aeroportul Otopeni, destinația Salonic s-a întors din zbor la 20 de minute de la decolare. Decizia de întoarcere din cursă a fost luată de comandantul aeronavei, cu respectarea deplină a normelor și reglementărilor din domeniu, în urma sesizării unui ușor miros de ulei încins în carlingă. Subliniem că atât decolarea cât și revenirea pe Aeroportul Otopeni s-a desfășurat în condiții de deplină siguranță. Aeronava AT5 este în probe și verificări la Direcția Tehnică TAROM. Nu există în acest moment indicații care să releve o defecțiune la aparatul de zbor.Cei 25 de pasageri au fost preluați la scurt timp de la revenire de către o aeronavă nouă TAROM, care a decolat deja spre destinația inițială, Salonic. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Încă o dată, subliniem faptul că prioritatea numărul unu pentru compania TAROM rămâne siguranța și securitatea pasagerilor și echipajelor noastre”, se spune în comunicat.