Consultantul politic Cozmin Gușă a oferit o serie de explicații referitoare la decizia sa de a se reîntoarce în PSD. El speră că va aduce câteva procente în scorul lui Dăncilă la primul tur de alegeri pentru Cotroceni. Motivul care l-a determinat să facă acest pas ține de susținerea deloc îmbucurătoare de care se bucură Dăncilă chiar printre colegii săi.

„Erau câteva organizații PSD nehotărâte să tragă în aceste alegeri cu Viorica Dăncilă, organizații foarte apropiate de mine, cred că intrarea mea în PSD o să le mobilizeze”, a explicat fostul secretar general al PSD.

Într-un interviu acordat Libertatea, a spus că prin înscrierea sa în PSD vrea să mobilizeze acele organizații care încă nu s-au hotărât să o sprijine pe Viorica Dăncilă, pentru că „este esențial” ca Dan Barna, de la USR, să nu ajungă în turul doi.

„Treaba cu CNA-ul nu are nicio legătură cu înscrierea în PSD. Are legătură cu jocurile politice de pe partea stângă și cu jocul din turul doi al alegerilor prezidențiale. Prin intrarea mea în PSD am sugerat că e mai convenabil să rămâi în PSD, pentru un posibil proiect de reformă viitoare, decât să iei drumul Pro România, care, atâta timp cât este condus de Ponta, e un partid de tip securistic.

Pentru mine este esențial să nu intre în turul doi Dan Barna, pentru că politica pe care o face nu are legătură cu interesul național.

Având în vedere că erau câteva organizații PSD nehotărâte să tragă în aceste alegeri cu Viorica Dăncilă, organizații foarte apropiate de mine, cred că intrarea mea în PSD o să le mobilizeze”, a explicat Gușă.

„Asta o să aducă Vioricăi Dăncilă câteva puncte, să poată trece peste Dan Barna și să intre astfel în turul doi cu Klaus Iohannis”, a punctat Gușă.