Viorica Dăncilă a fost prezentă luni seară la TVR, într-o emisiune de promovare electorală.

Ea s-a arătat foarte deranjată de declarația lui Klaus Iohannis, care a afirmat că ”PSD-iștii nu pot fi reeducați pentru că nu pot fi educați”.

”A jignit 2 milioane de cetățeni. Președintele României nu are voie să jignească. Trebuie să fie un model în ceea ce privește respectul pe care îl acordă fiecărui cetățean”, a spus Viorica Dăncilă.

”Klaus Iohanis este persoana care a avut cele mai multe fake news în spațiul public. A căutat un război permanent, pentru a-și consolida poziția”, a adăugat ea.

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale a mai declarat că deja se amuză presa străină de faptul că un candidat din România refuză debaterea electorală. Ea a arătat ce intenții are în legătură cu dezbaterea organizată de staff-ul de campanie al lui Klaus Iohannis la SNSPA, unde i s-a refuzat în mod explicit prezența de către oamenii din jurul candidatului susținut de PNL.

”Îi văd așa de speriați, încât nu știu ce să zic. Am văzut azi, doar pentru faptul că s-a spus că voi merge acolo, au venit purtătorii de cuvânt ai lui Klaus Iohannis și au jignit. Vom analiza și luăm în calcul să mergem la dezbaterea de marți”, a adăugat Viorica Dăncilă, care a ținut să întărească: ”Eu chiar iau în calcul să mă duc”.

”În urma summitului de la Sibiu, România va intra în Schengen, a declarat Iohannis pe 9 mai 2019. Suntem în Schengen?”, a întrebat retoric Viorica Dăncilă.

”Avem un președinte arogant, laș, care minte și care încalcă Constituția României. Este un președinte-dictator pentru că vrea toată puterea în România. Nu m-as mira mâine-poimâine să vrea să conducă și presa”, a mai spus candidatul PSD.

”Toți oamenii cinstiți din această țară știu că nu se pot lua șase case din meditații. Aș vrea să dea tuturor profesorilor această rețetă”, a mai spus candidatul PSD.

”Noul guvern își dă cu stângul în dreptul. Nu vor să participe la dezbateri cu foștii miniștri ai PSD. Îi tot trag cu greaua moștenire”, a adăugat Dăncilă.