După succesul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va demara, vineri, consultările cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern cât mai repede posibil. PSD ar fi ultimul partid care ar trebui să vină la consultările de vineri, la ora 14:30.

Invitată în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe România TV, Viorica Dăncilă a spus, joi seara, că PSD nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, pentru că nu se poate merge acolo fără un mandat de la Comitetul Executiv al partidului, iar acesta va avea loc abia vineri seara, la ora 18:00.

”Nu. De ce să mă duc la Cotroceni? Partidul meu este invitat, ultimul pe listă, ca pondere suntem mai mare, nu suntem totuşi ultimul partid. Vom vedea. Nu se duce partidul. Ca să mă duc la Cotroceni trebuia să avem un CEx. Eu sper ca nimeni din PSD să nu se ducă, să nu treacă peste această decizie. Nu avem mandat să ne ducem.

Pentru ce să ne ducem la Cotroceni? Nu m-am consultat cu colegii, trebuie să avem un CEx, pe care îl avem mâine la ora 18:00. Nu putem să ne ducem fără un mandat al CEx. Dacă vrem să dăm dovadă de verticalitate și că suntem puternici, mergem înainte, altfel, dacă vrem să luăm poziția ghiocelului, facem altceva. Asta, dacă nu există alți trădători. Dacă organizează un puci, să rămână cu puciul, pentru că trebuie să organizeze un puci”, a declarat premierul demis Viorica Dăncilă.

Aceasta pare să se fi răzgândit în decurs de doar câteva ore. După ce moţiunea de cenzură a fost votată în Parlament şi s-a aflat rezultatul, Dăncilă, întrebată dacă va merge la consultări cu şeful statului, spunea: “Desigur că vom merge. Suntem responsabili!”