Premierul Viorica Dăncilă, continuă seria declarațiilor în ceea ce privește guvernarea alături de ALDE dar și pașii care ar trebui urmați. Aflată la Fălticeni, ea a spus clar că cei de la PSD nu doresc ca ALDE să iasă de la guvernare, pentru că România are nevoie de stabilitate.

”Noi nu ne dorim să iasă ALDE de la guvernare. N-am dorit niciodată acest lucru, dar opţiunea este a dumnealor (…) România are nevoie de stabilitate şi cred că atât PSD, cât şi ALDE trebuie să realizeze acest lucru”, a spus Dăncilă.

În opinia sa,  este normal ca această coaliţie care a făcut promisiuni cetăţenilor să ducă la capăt implementarea acestora împreună.

”Am venit împreună cu promisiuni, cu un program de guvernare în faţa cetăţenilor şi împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsuri. Cred că avem această datorie faţă de români ca să ne ţinem de cuvânt şi să facem ceea ce am promis, pentru că aceste promisiuni nu au fost numai ale PSD sau numai ale ALDE, au fost ale coaliţiei. Am venit împreună cu aceste măsuri în faţa românilor”, a comentat Dăncilă.