Premierul a declarat că a avut o discuție la telefon cu șeful statului, precizând că a fost "o discuţie privată", astfel că nu poate da detalii.

„N-am să vorbesc despre o discuție privată cu domnul președinte, dacă domnul președinte vrea să vă spună, asta este altceva, dar pot să confirm că am avut o discuție. Inițial nu am răspuns, eram la Simfonia Lalelelor. Nu am avut telefonul, nu am văzut apelul, nu am știut de această discuție, dar apoi am sunat și am discutat cu dumnealui, ceea ce mi s-a părut un lucru de normalitate”, a declarat premierul Dăncilă. 

Viorica Dăncilă a confirmat că Executivul a adoptat un memorandum privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

”A fost adoptat, aşa cum deja s-a aflat, a fost adoptat un memorandum în şedinţa de Guvern, voi discuta cu domnul preşedinte după adoptarea acestui memorandum. Vă asigur însă că avem responsabilitate, avem discernământ şi că vom purta discuţii cu toate instituţiile”, a mai declarat premierul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat joi că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a Ambasadei din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim.  Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că "a fost lansat un proces de analiză şi evaluare" privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Te-ar putea interesa și: