Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în Parlament, că textul moţiunii de cenzură este profund neserios, a precizat că a schimbat miniştrii care au rămas în urmă şi că va mai schimba oricâţi va fi nevoie. Ea a susţinut că, dacă ar fi un vot secret pentru Tudorel Toader, voturile ar fi în favoarea acestuia cu mult peste majoritatea PSD-ALDE, pentru că mulţi dintre cei din opoziţie sunt foarte bucuroşi de ce a făcut Toader.  

”Aş fi vrut să cred că puteţi da dovadă de onestitate. (…) Mi-a fost foarte greu să înţeleg logica acuzaţiilor şi argumentelor contradictorii. (…) Mă aşteptam să trataţi cu seriozitate acest instrument pe care îl aveţi. E un text profund neserios, mă aşteptam să vă respectaţi în primul rând pe dvs., să vă respectaţi datoria pe care o aveţi faţă de cei pe care îi reprezentaţi”, a afirmat Dăncilă, potrivit news.ro.

Ea a spus că i se cere să dea socoteală pentru remanierile făcute de premierii Grindeanu şi Tudose. ”Să-i întrebaţi pe dânşii”, a adăugat ea.

”Fiecare ministru pe care l-am numit avea o obligaţie clară, i-am schimbat pe cei care au rămas în urmă. Ce aţi fi vrut să fac, să îi menţin? Ce aţi fi vrut de la acest guvern, să ţină sau nu un ministru care nu dă rezultate? Nu vă mai înţeleg cetăţenii. (…) L-aţi criticat pe Lucian Şova, dar când l-am propus pentru remaniere aţi devenit apărătorii lui. (…) Voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie pentru ca să facem ce avem în programul de guvernare”, a mai declarat premierul.

Viorica Dăncilă a spus că i se cere să o remanieze şi pe Carmen Dan, însă nu va face acest lucru.

”Am avut senzaţia că citesc o moţiune împotriva lui Macron, pentru că asta am văzut la Paris recent – tunuri cu apă, gaze lacrimogene”, a continuat premierul.

Dăncilă a vorbit şi despre reforma în justiţie promovată de Tudorel Toader.

”Dacă ar fi un vot secret pentru Tudorel Toader, voturile ar fi în favoarea dlui ministru cu mult peste majoritatea pe care o avem noi în Parlament. Mulţi dintre dvs. sunteţi foarte bucuroşi de ce a făcut dl ministru. Şi în rândurile dvs. sunt care au fost anchetaţi abuziv. (… ) Mă refer în primul rând la PNL”, a afirmat Viorica Dăncilă.