Dan Vîlceanu neagă acuzațiile lansate de Ioana Mihăilă! Este vorba despre o sumă imensă

Dan Vîlceanu a explicat că Ministerul Sănătății avea 480 de milioane de lei necheltuiți, înainte de rectificare. De asemenea, acesta a punctat că, potrivit Legii bugetului de stat, Ioana Mihăilă putea folosi banii respectivi, în funcție de necesitățile din buget.

Totodată, Vîlceanu a mai arătat și ce bani a primit Ministerul Sănătății, în ciuda celor 480 de milioane de lei necheltuiți. Astfel, este vorba despre 3,7 miliarde primiti la rectificare, 460 de mil din fondul de rezerva pentru remdesivir, tocilizumab si anticorpi monoclonali și 9 milioane de lei pentru vaccinurile tradiționale.

Răspunsul dat anterior de Florin Cîțu

Amintim că Florin Cîțu a oferit la rândul său o explicație, în ziua de 4 septembrie.

„Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi.

Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane”, a declarat Florin Cîțu la momentul respectiv.

Cum răspunde Ioana Mihăilă la acuzațiile care i s-au adus privind gestionarea pandemiei?

Ioana Mihăilă a susținut anterior că a primit pe parcursul verii patru avertizări de la INSP, ultima informare fiind primită la data de 2 septembrie și era referitoare la numărul paturilor de la ATI.

„Pe parcursul verii, am primit patru avertizări din partea Institutului Naţional de Sănătate Publică, dar că la ultimele noi am trimis o adresă tocmai solicitându-le să recalculeze riscurile deoarece estimau, după ce au recalculat riscurile, că România ar avea nevoie de aproximativ 450 de paturi de Terapie Intensivă, atunci când se atinge numărul maxim de cazuri. Aceasta a fost ultima evaluare a Institutului Naţional de Sănătate Publică care mi-a fost transmisă mie în data de 2 septembrie 2021”, a susținut Ioana Mihăilă.