"Am dat drumul la tot ce era blocat. Mă refer la toate proiectele care erau compromise. L-am repornit inclusiv pe cel de broadband” a declarat ministrul Nica. Acesta a precizat că, la începutul lunii august,două licitaţii au fost urcate pe SEAP. Prima dintre ele se referă la achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate în cadrul proiectului RO-NET, iar cea de-a doua la achiziţia serviciilor necesare asigurarii managementului de proiect al RO-NET-„Construirea unei infrastructuri nationale de broadband in zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale".
"Este un proiect major şi cerinţa Comisiei Europene este să ai un consultant de renume internaţional care să îţi facă studiul şi proiectul. Proiectul trebuie aprobat de Comisia Europeană, având valoare depeste 50 milioane de euro. Nu înţeleg de ce s-au pierdut trei ani de zile nefăcându-se nimic. Pericolul de a pierde proiectul de broadband a fost unul uriaş. Practic, în ultimul moment am reuşit să îl salvăm şi să îi dăm drumul” a subliniat ministrul Comunicaţiilor.
Dan Nica a mai menţionat în cadrul aceleeaşi declaraţii şi eforturile făcute pentru deblocarea proiectelor de interoperabilitate:"Nu s-a făcut nimic. A fost anunţul, a fost proiectul, nu s-a făcut nimic timp de doi ani de zile şi, normal, apare riscul de anulare a lui." Ministrul a mai făcut referiri la demersurile susţinute realizate împreună cu Ministerul Finanţelor pentru repornirea proiectului de 15 milioane de dolari privind eliberarea online a actelor de stare civilă.Conform declaraţiilor ministrului Nica, în acest moment, proiectul se află din nou în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.