Dan Negru, mesaj neașteptat pe social media. Prezentatorul tv de la Antena1 a scris cuvinte critice despre „fotbalul falimentar” din țară, după ultimul meci la care a participat naționala României. În ciudat faptului că echipa de fotbal a câștigat ultima partidă din preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022, vedeta a avut o reacție explozivă pe pagina sa oficială de Facebook, după ce am ratat calificarea.

„Sunt sporturi performante în România, altele decât fotbalul”

Acesta afirmă că românii au ajuns să joace fotbal la un nivel inferior, motiv pentru care sportul respectiv nu ar merita sponsorizări din banii publici. „Lăsați măscăricii din fotbal” au fost cuvintele acide ale lui Dan Negru.

„Boicotul, ignorarea fotbalului e soluția în viitor. Sunt sporturi performante în România, altele decât fotbalul falimentar și care n-au public. Căutați-le pe alea în anii care vin. Lăsați măscăricii din fotbal”, a fost mesajul lui Dan Negru de pe Facebook.

„Băi, cum pot sârbii?”

Totodată, în rândurile scrise pe platforma de socializare, moderatorul a comparat statul român, țară europeană, cu vecinii sârbi. „Cum pot sârbii?” a fost întrebarea lui Dan Negru, după care a înșirat mai multe realizări ale Serbiei, atât din domeniul sportiv, cât și din cel al autostrăzilor.

„Cum pot sârbii? Aseară au bătut Portugalia cu Ronaldo la ea acasă și s-au calificat la Mondiale. 1 milon de euro a dat guvernul Serbiei prima de calificare. Băi, cum pot sârbii? O țară izolată de UE cu vreo 7 miloane de locuitori, ieșită dintr-un război sângeros îl are pe Djokovic, are fotbaliști la marile cluburi europene are baschetbaliști în NBA și autostrăzi cu tuneluri prin munți. Autostrada lor spre Grecia, terminată recent, are 36 de tuneluri săpate în munte. Noi avem 2 km tuneluri rutiere în toată țara.”, a comentat Dan Negru.

Rezultatele meciului de fotbal

Naționala de fotbal a României a ieșit învingătoare în ultima partidă din preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022. Românii au învins Liechtenstein cu 2-0. Victoria a fost oferită de golurile marcate de Denis Man și Nicușor Bancu. Între același timp, Macedonia de Nord a învins Islanda cu 3-1 și a ajuns acum, de pe locul al doilea, la barajul de calificare în locul României.