Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Dan Negru susține că a ajuns la Cluj în vizită la un prieten de-al său care deține o afacere cu pești. Mai exact, este vorba despre Păstrăvăria Ecologică Bolloga, situată aproape de Cluj și care este o adevărată provocare având în vedere modul în care afacerile merg în prezent în România.

Dan Negru susține că toț peștii sunt crescuți în cel mai bun mod posibil, iar în ciuda afacerilor, România continu să importe 90% din consmulul de pește, ignorându-i astfel pe toț pescarii locali, dar și pe crescători.

„Sunt la Cluj, la pescăria prietenului meu Ovidiu… Iti trebuie curaj să ai azi o afacere made in România.  Ovidiu deține împreuna cu soția sa Păstrăvăria Ecologică Bolloga. E aproape de Cluj și de câțiva ani oamenii ăștia vând pește românesc în România.

Cu două băcănii Bolloga în Cluj, cu păstrăv ecologic, crescut de Ovidiu cum știe el mai bine și cu multe altele.  Avem Dunăre, Deltă, râuri și ieșire la mare și totuși, România importă 90% din consumul de pește, ignorând crescătorii și pescarii locali”,  a scris Dan Negru.

”Nu e despre nostalgie, e despre șmecherie”

Totodată, prezentatorul tv a vorbit despre cantitățile de pește pe care România ajunge să le importe, în ciuda resurselor care există deja la nivel național. Mai exact, doar în 2020, România a importat 110 mii de tone de pește.

Dan Negru a mai adăugat că la fel ca și prietenul său sunt mulți alți români care au investit în pescării, dar care nu reușesc să se afirme pe piață, tocmai din cauza faptului că importurile au luat amploare.

El a amintit de faptul că în urmă cu 60 de ani, România era a treia forță mondială ca producție de pește românesc, iar acum pește sălbatic a ajuns pe cale de dispariție.

„Anul trecut s-au importat 110 mii de tone de pește. Oameni ca Ovidiu sunt mulți, au investit în pescării, dar își fac cu greu loc pe piață. În anii 60, România era a treia forță mondială ca producție de pește românesc, după Republica Federală Germană și URSS.  Aveam și flotă de pescuit. Și nu e despre nostalgie, e despre șmecherie.

În România capitalismului sălbatic, peștele salbatic e pe cale de dispariție.  Pentru că la noi, peștii se prind cu undița și oamenii cu vorba”, a mai scris prezentatorul tv.