Doliu imens în fotbalul din România în cursul serii de duminică. Fostul selecţioner al echipei Naționale a României, Cornel Drăguşin, a încetat din viaţă la vârsta de 95 de ani. Anunțul oficial a fost făcut de Liga Profesionistă de Fotbal în cursul serii de duminică, în jurul orei 20.00.

Fostul selecţioner Cornel Drăguşin a încetat din viaţă duminică

Cornel Drăgușin este considerat de zeci de ani unul dintre marii antrenori şi profesori din fotbalul românesc. În vârstă de 95 de ani, acesta și-a dedicat aproape toată viața fotbalului românesc. Acesta a încetat din viaţă duminică, 10 octombrie 2021, la vârsta de 95 de ani.

Mai mult, între anii 1975 și 1976 a fost selecţionerul echipei naţionale a României, iar timp de 12 ani, directorul Şcolii de antrenori din cadrul FRF. Practic, toți antrenorii români din 1990 şi până în 2002 au trecut prin mâinile lui.

Mai mult, Cornel Draguşin a fost şi un foarte bun fotbalist, activând, printre altele, la CCA Bucureşti. De asemenea, în anul 1990, Drăguşin a fost secund al antrenorului Emerich Jenei pe banca României la Campionatul Mondial din Italia.

Anunțul LPF după decesul marelui om de fotbal

„Unul dintre marii antrenori și profesori din fotbalul românesc, Cornel Drăgușin, a încetat din viață duminică 10 octombrie 2021, la vârsta de 95 de ani.

Fost selecționer al echipei noastre naționale, în anii 1975 și 1976, dar si director al Școlii de antrenori din cadrul FRF, între anii 1990 și 2002, Cornel Dragușin a fost și un bun fotbalist, activând și la CCA București.

În anul 1990, a fost secund al lui Emerich Jenei pe banca României la Campionatul Mondial din Italia. Dumnezeu să-l odihnească! LPF transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis Liga Profesionistă de Fotbal a României.

Din păcate România a mai pierdut un mare om de sport. Din ce în ce mai multe personalități sportive pier în aceste vremuri tulburi pentru țara noastră. În prezent, naționala României, condusă de Rădoi, se luptă pentru un loc la campionatul mondial din 2022.