Este prăpăd în București. Incidența cazurilor de COVID a ajuns marți dimineața în Capitală la 10,31 la mia de locuitori. Aceste informații se regăsesc în datele DSP București. Rata de incidență a ajuns în București la 10,31 la mie, în condițiile în care la începutul săptămânii, mai exact luni, aceasta a fost de 9,64.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

Printre restricțiile impuse se numără faptul că în spațiile publice, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Autoritățile au fost de acord ca desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise să se facă fără obligativitatea purtării măștii de protecție

Bucureștiul intră în carantină?

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a anunțat anterior că se evită carantinarea Capitalei. Secretarul de stat în cadrul MAI mai spune că o carantină ar avea un impact major asupra Capitalei. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) mai spune că nu s-a discutat despre așa ceva.

”Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Se iau măsuri, dar se evită carantinarea unei Capitale care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, a declarat, luni seară, Raed Arafat.