Dan Diaconescu este fondatorul televiziunilor OTV și DDTV, ziarist, politician și prezentator TV. Însă, de la succesul de care se bucura, în urmă cu mai mulți ani, în prezent, lucrurile nu se prezintă prea bine pentru acesta. Se pare că, omul de televiziune a rămas pe străzi, după ce afacerista Liora Z., posesoarea unui centru de fitness, a câștigat procesul în instanță, prin care Dan Dianconescu și partenerul de afaceri al acestuia, Florin Floștoiu, au fost executați silit.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în baza titlului executoriu act de adjudecare din data de 01.11.2019. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlul executoriu”, au decis magistraţii.

Dan Diaconescu, încarcerat pentru șantaj

În urmă cu 7 ani, Florin Floștoiu a cumpărat mai multe imobile de la Dan Diaconescu. În acel moment, o bancă din România declanșase procedurile de executare silită a lui Diaconescu, pentru a recupera de la acesta suma de 5,6 milioane de euro.

Reamintim că “tăticul OTV” a primit o condamnare de cinci ani și șase luni, de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț, fostul primar al comunei arădene Zărand, dar și a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Dan Diaconescu a fost ridicat de acasă de către polițiști și încarcerat la Penitenciarul Rahova. În momentul în care a fost scos din casă încătușat, acesta declarase că: “Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine”. În plus, Diaconescu a executat mai puțin de trei ani de închisoare. Fostul prezentator de la OTV a fost eliberat condiționat în noiembrie 2017.