Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, îşi doreşte foarte mult să îi ia locul lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Pentru a fi mai convingător, preşedintele USR a venit cu o propunere care va bucura milioane de români: eliminarea impozitării salariului minim. Dan Barna spune că trebuie “să încetăm să mai impozităm sărăcia”, iar eliminarea acestui impozit este o măsură la care “ţine foarte mult”, notează Adevărul.

„Salariul minim nu trebuie să mai fie purtător de impozit. Impozit zero pentru salariul minim, pentru că nu din salariul minim se dezvoltă o societate. Nu din salariul minim, din salariul de supravieţuire se construieşte un buget naţional şi atunci, dacă vrem într-adevăr să încurajăm dezvoltarea şi să încurajăm antreprenoriatul, reducerea impozitării pe muncă este una dintre direcţiile pe care noi le vedem”, a declarat prezidenţiabilul Alianţei USR-PLUS.

Dan Barna spune că facilităţile fiscale acordate antreprenorilor sunt doar „un detaliu”, arătând că oamenii de afaceri cer în primul rând respect din partea statului. El a spus că preşedintele „este instituţia politică cu cea mai mare legitimitate” pentru că este ales direct de către cetăţeni şi, având voturile acestora, preşedintele „trebuie să pună pe agenda societăţii temele de care le pasă oamenilor”.