Dan Barna susține că după discuțiile care vor fi purtate în coaliție se va decide dacă va fi sau nu aprobat un nou proiect de lege. El a adăugat că este important de discutat și calendarul decizional referitor la conducerea radioului şi televiziunii. Vicepremierul susține că în acest sens, o posibilitate o reprezintă modificarea legii.

„Vom vedea în această seară, vom discuta la coaliţie: fie mergem pe legislaţia actuală, fie încercăm o accelerare la nivelul Parlamentului a adoptării noului proiect de lege despre care am vorbit de altfel mai mult în spaţiul public.

În această seară vom discuta în coaliţie care va fi abordarea pe calendarul decizional referitor la conducerea radioului şi televiziunii, respectiv, fie modificăm legea, încercăm să ne încadrăm până la finalul sesiunii.

Avem această conducere interimară asupra căreia vom lua nişte decizii în această seară”, a precizat Dan Barna marţi, la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS.

Ce variantă preferă USR-PLUS 

Înterbat care este varianta pe care USR-PLUS o preferă, vicepremierul a explicat că trebuie să fie făcută o analiză a opţiunilor legale. Totodată, Dan Barna nu a exclus să existe o sesiune extraordinară a Legislativului.

„Asta depinde dacă avem sau nu spaţiu procedural, pe zile, pentru adoptarea noii legi şi noua numire. Eventual cu o sesiune extraordinară. O să vedem în această seară. Nu e o chestiune de preferinţe. Este o chestiune de analizat opţiunile legale posibile”, a completat Barna.

Amintim faptul că în cursul zilei de joi, CCR a admis cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare ale SRTv şi SRR. Mai exact, aceste numiri făcute de Parlament sunt neconstituţionale.

La scurt timp după decizia anunțată de Curtea Constituțională, premierul Florin Cîţu a reacționat în acest sens. Acesta a precizat că, până nu există o motivare a hotărârii CCR, nu va fi făcută nicio altă numire.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu