Vincent Carre, directorul de marketing al Dacia, a declarat într-un interviu pentru revista germană Autobild că producătorul român va lansa un model din clasa mică care se va numi  City şi al cărui preţ nu va depăşi 5.000 de euro.

Dacia City va avea 3,5 metri lungime, patru uşi, patru locuri, a declarat Vincent Carre pentru Autobild. Maşina va împrumuta elemente de la Dacia Logan şi Renault Clio, iar caroseria va semăna destul de mult cu modelul Sandero.

Preţul redus al noului model se datorează concepţiei. Românii de la Dacia sunt maeştri în a refolosi componente pentru noi modele auto, notează publicaţia germană. Pentru Duster, 57% din piese au fost utilizate şi pentru modele anterioare.

În privinţa motorizării, ar putea fi folosit motorul pe benzină de 1,2 litri al Renault Twingo.

Cei de la Renault vor să dezvolte gama low cost Dacia care ar putea avea până la zece modele. Directorul delegat pentru operaţiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, declara la începutul lunii martie că gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, iar procesul de devoltarea următoarei maşini a început deja.

Un alt model pe care Dacia ar putea să-l lanseze în viitor ar putea fi un MPV (Multi-Purpose Vehicle).

Oficialii Dacia nu au dorit să comenteze.

SURSA: Autobild