Dacia va înlocui gama de modele Logan într-un interval de câţiva ani, urmând ca locul maşinilor construite pe această platformă să fie luat de noua familie de maşini, a declarat vice-preşedintele Automobile Dacia Constantin Stroe.

Potrivit acestuia, actuala gamă Logan compusă din cinci modele şi un al şaselea, SUV-ul ce urmează să fie lansat în cursul anului viitor, are o viaţă relativ scurtă.

„Toată lumea vorbeşte de Logan. E frumos, dar Logan are o viaţă scurtă. Dacia este perenă, Logan este schimbabil. Şi acum, urmează ceva după Logan, care îşi va termina viaţa probabil în câţiva ani şi urmează o altă familie. Aici stă forţa constructorului”, a explicat Stroe.

Noua gamă va fi la aceleaşi preţuri

Mai mult, reprezentantul Dacia a precizat că înlocuirea gamei Logan va avea loc destul de repede. „Loganul va mai rămâne încă câţiva ani de zile şi el va fi înlocuit cu o altă gamă. Asta se va întâmpla destul de repede. Nu pot să vă spun mai exact”, a spus vicepreşedintele Dacia.Totuşi, Constantin Stroe a lăsat să se înţeleagă că înlocuirea gamei Logan va avea loc în mod sigur mult mai repede de intervalul unui deceniu.

„Nu o să trecem să facem nişte maşini de trei, patru sute de mii de euro, ci tot în plaja asta de preţuri. Va fi un pas nu doar calitativ ci şi ca performanţă. De calitate nici nu-mi pun problema. Noua familie va avea o altă denumire, diferită de Logan”, a mai spus Stroe.

Posibil încă două noi modele de Logan

Pe de altă parte, Patrick le Quement, director design industrial la Renault a declarat că gama actuală a Dcaia va continua să crească.

„Nu pot spune la câte modele duppă apariţia celui de-al şaseslea, SUV-ul Dacia. Tot ce pot spuune este că acest lucru depinde foarte mult de modul în care se vor descurca cele şase modele pe piaţă şi de apariţia unor noi oportunităţi. Cu cele şase modele acoperim destul de bine piaţa, dar ar mai putea apărea şi alte oportunităţi, pentru noi modele”, a precizat oficialul Renault.

La începutul lunii septembrie, directorul operaţional al Renault, Patrick Pelata declara că Gama Dacia va fi extinsă cu cel puţin două noi modele, mai mari, iar la Piteşti vor fi produse componente pentru sistemul de tracţiune integrală (4×4), destinate utilizării la automobilul de tip SUV pe care Dacia urmează să îl lanseze.

„Am spus întotdeauna că vor fi opt sau nouă maşini pe platforma Logan, denumită platforma B0. În prezent avem şase (inclusiv SUV-ul pe care Dacia îl va lansa anul viitor, n.r.), deci cu siguranţă vom avea cel puţin încă două de lansat”, a spus Pelata, într-o întâlnire cu presa.