Dacia a anunţat finalizarea unei investiţii în valoare de 5 milioane de euro, realizată în ultimii trei ani, pentru prevenirea incendiilor.

„Cea mai mare parte a sumelor a fost utilizată pentru montarea de instalaţii moderne destinate stingerii incendiilor. În prezent, clădirile din zona de fabricaţie sunt prevăzute cu 120 instalaţii specifice pentru detectarea şi stingerea locală a flăcărilor. Pe platformă există o reţea de 160 de hidranţi exteriori şi 1800 de hidranţi interiori cu un debit de 50 l/s, dar şi o rezervă de apă de peste 10 000 m3. În plus, majoritatea clădirilor şi a parcurilor sunt prevăzute cu instalaţii pentru protecţie împotriva trăsnetelor, pentru evitarea exploziilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

De asemenea, pe platforma industrială Dacia de la Mioveni există un serviciu dedicat prevenirii şi stingerii incendiilor. Acesta este alcătuit din 44 de persoane şi este dotat cu trei autospeciale, autoscară, echipamente de intervenţie în caz de inundaţii şi accidente chimice. Echipa are o capacitate de intervenţie de 3-5 minute, în funcţie de distanţa care trebuie parcursă.

În luna septembrie a avut loc o simulare de incendiu la Uzina Vehicule Dacia. Echipele de pe platformă au reuşit evacuarea tuturor salariaţilor în două minute şi stingerea incendiului simulat în opt minute.