Orice catastrofă naturală are „obiceiul” de a crea panică printre investitorii din întreaga lume. Nici cataclismul de astăzi din Japonia nu face excepție, toate piețele de capital fiind acum în scădere față de ședința de ieri.
Indicele britanic FTSE 100 consemnează o scădere de 0,8%, cel francez CAC 40 de 1,16%, DAXul german de 1,1%, iar cel european STOXX 50 de 1,2%. Indicele japonez Nikkei a coborât cu 1,72%. Bursa americană nu s-a deschis încă, dar ședința va fi dominată tot de vânzări.
La BVB scăderea este, până în acest moment, de 1,8% pe indicele bluechipsurilor BET, de 1,45% pentru indicele compizt BET-C și de 2,18% pentru BET-FI. Piața noastră de capital reintră astfel în corelare cu piețele internaționale, după ce, timp de câteva ședințe, bursa autohtonă a crescut în timp ce piețele dezvoltate scădeau.
Șirul de creșteri este astfel întrerupt, iar până la finalul ședinței de peste trei ore cotațiile ar putea să mai scadă. Evoluția de săptămâna viitoare va depinde și de cum vor închide bursele americane săptămâna bursieră în această seara.