Alertă la granița cu România! S-a descoperit adevăratul plan al lui Putin. Cea mai gravă situație de la căderea comunismului

Mai precis, Radu Tudor notează că planul lui Vladimir Putin prevede ocuparea a două treimi din Ucraina, reprezentând cea mai gravă situație pentru România de la căderea comunismului.

„Este cea mai gravă situație de securitate în zona țării noastre și în bazinul Mării Negre de la căderea comunismului și de la terminarea Războiului Rece.

Războiului clasic i se adaugă o componentă hibridă puternică, prin care Moscova lansează – prin proxy – manipulări, fake news, conspirații și campanii furibunde de destabilizare a țărilor Uniunii Europene și NATO, având ca ține persoane și instituții ce pledează pentru coeziune euro-atlantică în fața amenințării iminente a Rusiei”, notează analistul militar pe blogul său.

În articol, jurnalistul citează un material al cotidianului german Bild, care spune că Rusia a planificat ocuparea a două treimi din Ucraina în trei faze. De asemenea, cotidianul german mai notează că acest ata ar urma să aibă loc în ianuarie-februarie 2022.

Care sunt cele trei faze

Potrivit articolului lui Radu Tudor, prima fază a planului lui Vladimir Putin este ocuparea sudului Ucrainei ”pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și a tăia accesul Ucrainei la mare și, în consecință, la aprovizionare”, a fost declarația unui ofițer de rang înalt pentru presa din Germania.

De asemenea, acesta a declarat că Rusia planifică să folosească navele transferate din Marea Baltică cu scopul de a trasporta tacuri și trupe din Crimeea în Odesa,, mai precis între orașele Fontanka și Koblevo. Ulterior, aceste trupe vor avansa în Transnistria.

Cotidianul german mai notează că de-a lungul flugiului Nipru, în regiunea Herson, se vor desfășura operațiuni aeropurtate ale forțelor speciale, blocând podusrile și întrerupând aprovizionarea.

Cele mai puternice poziții ucrainene din Crimeea vor fi sub bătaia unor focuri de artilerie, în timp ce unitățile de tancuri rusești, cu sprijinul marinei și al forțelor aeriene, vor avansa spre vest din Donbas. Ulterior, acestea se vor diviza și vor avansa spre Zaporojie și Crimeea.

Bild mai notează că dacă Rusia va reuși acest atac, atunci liderul de la Kremlin va avea un coridor din Rusia până la granița NATO cu România.

Ultimele două faze

Cea de-a doua fază a planului lui Putin este ocuparea nord-estului Ucrainei, fază ce se va desfășura în paralele cu prima. De această dată, Rusia plănuiește să folosească aeronavele și rachetele balistice pentru a slăbi capacităție militare ale Ucrainei.

De asemenea, unitățile de tancuri rusești Lugansk și Harkov, pentru ca mai apoi să poată avansa spre orașele Dnipro și Poltava. Potrivit presei din Germania, rușii vor înconjura orașele și vor întrerupe electricitatea, gazul și aproviziunarea cu alimente.

„În câteva săptămâni, rușii se vor afișa ca salvatori ai civililor, invadează orașele capitulate și vor salva populația ucraineană de la foame sau de la moarte”, a spus o sursă militară.

Ultima etapă este cea de cucerire a Kievului, armata lui Putin atacând capitala Ucrainei din nord.

„Desigur, acest lucru s-ar putea întâmpla la începutul războiului, dacă circumstanțele o cer”, a declarat o sursă citată de Bild.

Strategii NATO încă nu sunt siguri dacă Belarusul va participa la ostilități, însă în cazul în care o vor face atunci Kievul va fi atacat din nord-vest și din nord-est.

În cele din urmă, trupele ruse vor avansa aproximativ până la linia Korosten-Uman, pentru a întrerupe aprovizionarea din vestul Ucrainei.

Atunci s-ar putea aștepta la capitularea Kievului și, în consecință, a Ucrainei. Ca urmare a unui astfel de plan, Rusia ar putea ocupa aproximativ două treimi din teritoriul actual al Ucrainei.