Actualul ministru al Culturii de la PNL, Bogdan Gheorghiu, este văzut ca o persoană cu studii mai slabe decât fostul premier Viorica Dăncilă. Într-o postare pe Facebook, fostul jurnalist Alexandru Căutiș este uimit de faptul că un om care se vrea „de cultură” nu este deranjat și chiar acoperă situația de la muzeul din Constanța. În acest sens, Căuțiș mai spune că va veni și cu dovezi care vor arăta cum ministrul a încercat să anuleze o lege.

Actualul ministru al Culturii are în CV studii superioare mai slabe decât madam Dăncilă.

Preocupat de infractorii de la muzeul Constanța i-am scris ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu. Atitudinea lui a fost să încerce să-i acopere. Ba mai mult, voi publica în curând cum prin ordin de ministru încerca să anuleze o lege care să-i ajute pe arheologii urmăriți de DNA pentru lucrări submerse defectuoase la campania de înnisipare a plajelor. Am fost uimit că un om care se vrea “de cultură” nu este deloc deranjat de cei care sunt pe cale să distrugă situri arheologice”, scrie Căuțis.

Nu a făcut nimic notabil în domeniul cultural

Fostul jurnalist adaugă că ministrul Culturii este un „nimeni” care nu a făcut ceva notabil pentru acest domeniu.

„M-am uitat în CV-ul lui. Este incredibil, acest om nu a făcut nimic notabil în domeniul cultural, iar studiile lui … Actualul ministru al Culturii din România a făcut cursuri doar la o universitate privată – Universitatea Ecologică/ Facultatea de actorie. Apoi a fost patronul unui radio local și a unei televiziuni locale în Suceava. Nu are nicio lucrare științifică publicată vreodată! Nici măcar actoria nu a profesat-o! În țara aceasta sunt oameni de știință, profesori universitari de prestigiu, artiști și scriitori de seamă. Cum e posibil ca ministru al Culturii să fie acest nimeni? Poate o lojă masonică poate da răspunsul…

Aceasta este schimbarea adusă de PNL: un dom Dăncilă la Cultură!

Pe locul pe care a stat marele Marin Sorescu, care a fost o perioadă scurtă după Revoluție ministru al Culturii, stă azi un papițoi”, mai scrie Alexandru Căutiș într-o postare pe pagina de Facebook.