Ben-Oni Ardelean demisionează din PNL și își face propriul partid politic

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean demisionează. Își va face propria formațiune politică. Decizia sa vine în contextul discuțiilor dintre PNL și PSD privind constituirea unor liste comune pentru alegerile din 2024.

„Confirm, este o mișcare politică de amploare, așteptată de toată zona politică, care să coaguleze oameni de bine din toate sferele din societate, profesioniști care să vină cu expertiză, dar și leadership de valoare.

Consider că este nevoie de o nouă construcție politică în Romnia, care să ofere un T0 (moment T zero – n.red.) politicii românești și să aducă o reformă profundă în fiecare sistem.

Cred că partidele de mainstream și-am pierdut mult din anvergură, lăsând loc extremismului, datorită faptului că există o lipsă acută de leadership și viziune”, a declarat el.

Ben-Oni Ardelean
Ben-Oni Ardelean (SURSA FOTO: Camera Deputaților)

Despre Ben-Oni Ardelean

„Ben-Oni Ardelean are o semnificativă activitate științifică, fiind autor sau co-autor a numeroase publicații, respectiv cărți, capitole în volume colective și zeci de articole academice. Este Doctor în Știinte Politice la Școala Națională de Științe Politice și Admnistrative din București (SNSPA – 2009), Doctor în Teologie la Universitatea București (2010), fiind în prezent Conferențiar Universitar al Universității București și ITB.

Imediat după Revoluția din 1989 împotriva regimului comunist, Ardelean s-a implicat activ în coordonarea a numeroase proiecte caritabile și umanitare în țările din Europa de Est, furnizând resurse și sprijin umanitar pentru școli, spitale, unități de pompieri, tabere, azile de bătrâni etc., în cooperare cu organizatii și echipe de voluntari din Occident, în mod special din America de Nord”, scrie pe site-ul oficial al Guvernului României.

A fost deputat în Camera Deputaților între 2016 – 2020 și între 2020 – 2024, vicepreședinte Biroul Parlamentar (2017-2018), vicepreședinte Comisia de Politică Externă și membru în cadrul Adunării Parlamentare a NATO. A fost senator între 2012 – 2016. A fost secretar în cadrul Biroului Permanent (2016), secretar la Comisia de Politică Externă, membru în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și membru în Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est.