Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că social-democratul Marian Oprişan „face campanie în şcoli”, iar la Prahova un inspector de poliţie judeţeană i-ar fi „instruit” pe cei care însoţesc urnele mobile să fie înarmaţi cu arme de foc.

Dancă a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, o înregistrare video de la un eveniment organizat la Focşani, „unde sunt adunaţi cu forţa” elevi de clasa a XII-a, cărora li se împart cărţi cu semnătura lui Marian Oprişan. „Asistăm în aceste zile la o campanie mizerabilă, furibundă a celor disperaţi că pierd puterea, a celor disperaţi că nu mai pot face legi pentru ei, pentru a-i scăpa pe infractori şi folosesc toate instrumentele posibile legale şi ilegale – de la aruncat cu bani, pomeni electorale, până la presiuni şi abuzuri asupra funcţionarilor publici, asupra angajaţilor din sistemul public. (…) Baronul Marian Oprişan din Vrancea face campanie politică în şcoli, pune presiuni pe profesori şi pe elevi, profesorii la rândul lor ameninţă elevii că, dacă nu se prezintă la evenimentele convocate de baronul Oprişan, vor avea notele scăzute la purtare. (…) Acţiune de campanie electorală revoltătoare, scandaloasă, care arată că baronii PSD nu au niciun scrupul să se folosească de elevi, profesori, medici, angajaţi din instituţiile publice ca de nişte supuşi, iobagi”, a afirmat Ionel Dancă, anunță Agerpres.

Înregistrarea video prezentată a fost primită de liberali pe site-ul oprestefrauda.ro. „Vom face astăzi denunţ la poliţie pentru această campanie politică ilegală în şcoli şi vom sesiza Biroul Electoral Judeţean”, a anunţat Dancă. Potrivit acestuia, tot pe site-ul oprestefrauda.ro a fost semnalat faptul că în Timiş a fost o cerere de urnă mobilă ştampilată cu Organizaţia judeţeană PSD, că într-o comună din Dolj primarul ar ameninţa cetăţenii să nu ia buletinele de vot pentru referendum, iar la Prahova un membru al BEJ ar fi semnalat PNL că un inspector de poliţie judeţeană i-ar fi instruit pe cei care însoţesc urnele mobile să fie înarmaţi cu arme de foc.

Purtătorul de cuvânt al PNL a făcut un apel către români să sesizeze pe site-ul oprestefrauda.ro orice abuz sau tentativă de fraudă şi să meargă duminică la vot.