Printre titlurile respective se află Sunshine Coast Daily, care va deveni exclusiv digital din 29 iunie.

Michael Miller, președintele executiv din Australia, a declarat că un număr nespecificat de locuri de muncă va fi pierdut în această tranziție. De asemenea, zeci de publicații mai mici vor fi închise. Printre acestea se află Ipswich Advertiser și Northern Rivers Echo, potrivit bloomberg.com

Sute de oameni își vor pierde locul de muncă

După aceste tranziții vor rămâne aproximativ 375 de oameni care se vor ocupa de știrile locale, a adăugat Michael Miller. Conform raportului făcut de Sydney Morning Herald, înainte de această lovitură obișnuiau să fie angajați 1.200 de oameni.

Miller a spus că vina pică pe dublul impact generat de către pandemia de coronavirus și lipsa plaților de la platformele tehnologice care profită de pe urma conținutului News Corporation. Aceste închideri vor continua eroziunea platformelor media tradiționale în timp ce platformele digitale capătă din ce în ce mai multe reclame.

Titlurile de tip flagship ale News Corporation, printre care se află The Courier-Mail și The Daily Telegraph, vor deveni mai concentrate pe conținutul regional, a spus Miller.

Din fericire, publicațiile regionale mai mari vor continua să fie tipărite. Printre acestea se află Hobart Mercury și NT News.