Alexandra Măceșanu, născută la 15 septembrie 2003 în comuna Dobrosloveni, avea vârsta de 15 ani și era eleva Liceului Teoretic Mihai Viteazu din Caracal. Aceasta a fost ucisă de către Gheorghe Dincă în data de 26 iulie 2019.

Ancheta a întâmpinat multe dificultăți

Fiind suspectat că reprezintă un furnizor de carne vie pentru rețele internaționale de prostituție, Dincă și-a schimbat în repetate rânduri declarațiile în fața anchetatorilor.

În data de 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu. Procesul lui Dincă a început abia în mai 2020 și este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

De asemenea, Luiza Melencu este cealaltă victimă a lui Gheorghe Dincă, fiind dispărută din aprilie 2020.

Familiile celor două fete s-au prezentat la Curtea de Apel Craiova

Familiile celor două fete dispărute s-au prezentat în data de 9 septembrie 2020 la Curtea de Apel Craiova iar mama Luizei Melencu, Monica Melencu, a oferit noi declarații despre cazul Caracal.

„Acest proces s-a amânat pentru data de 23, ora 11:00, din cauza unor probleme a domnului Moldovan. Cerem să se facă dreptate pentru că nu s-a făcut. Realitatea se știe, s-a știut, dar nu s-a vrut. Acest caz s-a făcut pentru funcții și bani. Noi vrem să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu Luiza și Alexandra”, a declarat Monica Melencu.

Un ofițer de la Serviciul Analiză Comportamentală a subliniat că de-a lungul timpului dosarul „Cazului Caracal” a strâns 19 volume.

„Ai nevoie de o mare rezistență psihică să poți să faci față. Nu poți ignora niciun fel de informații. Iar acest dosar a umplut 19 volume. Trebuia să pui cap la cap întreaga muncă a tuturor echipelor pentru ca tu să înțelegi, nu te poți duce în anchetă să citești de pe foaia de hârtie. E necesar să ai acest dosar în minte, să știi cum să prelucrezi datele în relația ta cu inculpatul”, a transmis Dorin Dumitran, un ofițer de la Serviciul Analiză Comportamentală.