Rusia deține arme impresionante! Avertismentul venit direct de la Pentagon. O iarnă aspră așteaptă Ucraina

Federația Rusă deține arme impresionante, spune secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, cel care adaugă că această iarnă va fi una dificilă pentru Ucraina.

În cadrul unui discurs la Forumul anual de securitate de la Halifax, din Canada, secretarul american ala Apărării a declarat ”știți, rușii au o armată uriașă și arme impresionante”. Lloyd Austin a adăugat, ulterior, că nici acest aspect cu i-a ajutat pe ruși să câștige în Ucraina.

Șeful Pentagonului l-a citat pe președintele american Joe Biden și a spus că țara condusă de Volodimir Zelenski nu va fi niciodată victoria Federației Ruse.

„Știm că ar putea exista dificultăți în viitor, deoarece o iarnă aspră așteaptă Ucraina„, a mai declarat acesta.

Nu în ultimul rând, el a mai spus că Statele Unite ale Americii (SUA), dar și aliații au de gând să continue să ofere sprijin Kievului, relatează agenția rusă de presă TASS.

Riscul unei lumi pline de agitație și tiranie

Lumea ar putea ajunge la tiranie și agitație dacă Ucraina nu va fi ajutată să își asigure propriul viitor, a mai spus Lloyd Austin. Declarațiile secretarului american al Apărării au fost cele mai dure de până acum cu privire la acest subiect.

Având în vedere că acest conflict armat durează deja de aproape nouă luni, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că există riscul de proliferare nucleară globală.

„Colegii autoritari ai lui Putin se uită. Și ar putea foarte bine să ajungă la concluzia că obținerea de arme nucleare le-ar oferi un permis de vânătoare propriu. Iar acest lucru ar putea conduce la o spirală periculoasă de proliferare nucleară”, a declarat acesta, potrivit Reuters.

SUA nu mai au unele arme și muniții pe care să le transfere Ucrainei

Pe măsură ce se instalează prima iarnă completă a războiului dintre Rusia și Ucraina, SUA nu mai au la dispoziție unele sisteme de armament de înaltă performanță și muniții disponibile pentru a fi transferate Kievului, au declarat pentru CNN trei oficiali americani cu cunoștințe directe.

Tensiunea asupra stocurilor de arme – și capacitatea bazei industriale americane de a ține pasul cu cererea – este una dintre provocările cheie cu care se confruntă administrația Biden, în timp ce SUA continuă să trimită miliarde de dolari în arme Ucrainei pentru a sprijini lupta acesteia împotriva Rusiei. Unul dintre oficiali a declarat că stocurile de anumite sisteme sunt „în scădere” după aproape nouă luni de la trimiterea de provizii către Kiev în timpul războiului de mare intensitate, deoarece există o „cantitate finită” de stocuri excedentare pe care SUA le are la dispoziție pentru a le trimite.

Printre sistemele de armament pentru care există o preocupare deosebită în ceea ce privește satisfacerea de către stocurile americane a cererilor ucrainene se numără muniția de artilerie de 155 mm și rachetele antiaeriene Stinger, lansate din umăr, au declarat sursele.

Unele surse și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la producția americană de sisteme de armament suplimentare, inclusiv rachete antiradiații HARMs, rachete sol-sol GMLRS și rachete antitanc portabile Javelin – deși SUA a luat măsuri pentru a crește producția acestor sisteme și a altora.

Pentru prima dată în ultimele două decenii, SUA nu sunt implicate direct într-un conflict, după ce s-au retras din Afganistan și au trecut la un rol consultativ în Irak. Fără nevoia de a produce arme și muniții pentru un război, SUA nu au fabricat cantitățile de materiale necesare pentru a susține un conflict de durată și de mare intensitate.

Oficialii din domeniul apărării spun că această criză nu afectează gradul de pregătire al SUA, deoarece armele trimise în Ucraina nu provin din ceea ce SUA păstrează pentru propriile situații de urgență.

Dar gravitatea problemei este o sursă de dezbatere în cadrul Departamentului Apărării, spun oficialii. În timp ce SUA nu vor putea furniza muniții de înaltă performanță Ucrainei la nesfârșit, evaluarea faptului că SUA „nu mai are stocuri” este subiectivă, a declarat un înalt oficial din domeniul apărării, deoarece depinde de cât de mult risc este dispus Pentagonul să își asume.

Mai mulți oficiali au subliniat că SUA nu și-ar pune niciodată în pericol propria pregătire, iar fiecare transport este evaluat în funcție de impactul său asupra rezervelor strategice și a planurilor de război ale SUA. Atât secretarul apărării, Lloyd Austin, cât și președintele Statului Major Întrunit, generalul Mark Milley, monitorizează îndeaproape nivelurile rezervelor americane, au declarat oficialii.