Cutremur la granița cu România. Amenințările lui Vladimir Putin se transformă deja în fapte. Ce este mai rău de abia acum va urma!

Avertismentul vine din partea lui Oleksandr Musienko, șeful Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Legale Militare din Ucraina.

Oficialul ucrainean anunță că Rusia ar putea lansa armele nucleare în orice moment, în Crimeea, lângă Feodosia, unde depozitul a fost reconstruit în 2015, notează Agenţia de presă RBC, informează Rador.

Acesta a mai precizat că Rusia ar fi depozitat deja armele nucleare în Crimeea, la domeniul Feodosia 13. Depozitul a fost construit în anii 50, atunci când Ucraina a transmis Rusiei rezervele stocurilor sale de arme, apoi acesta a fost abandonat.

De unde ar putea fi lansat atacul nuclear?

La un an după ocuparea Crimeii, în 2015, Rusia a început deja să reconstruiască depozitul, care acum este cât se poate de funcțional. Iar acesta nu este singurul loc de unde Moscova poate lansa armele.

Oleksandr Musienko mai spune că un alt loc în care Rusia își poate depozita armele nucleare este Kaliningrad. Acest loc ar fi unul și mai strategic, precizează șeful Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Legale Militare din Ucraina.

Mai exact, Kaliningrad este situat aproape de Uniunea Europeană, chiar în spatele acesteia. Oficialul ucrainean spune că Rusia a și anunțat la un moment dat că în acel loc va stoca armele nucleare.

În același timp, Oleksandr Musienko adaugă că în luna mai, mai multe exerciții au avut loc acolo, având ca scop simularea de atacuri nucleare din regiune. Acesta mai precizează că Europa este și ea conștientă de riscuri și că ar monitoriza complet situația.

Rusia a plasat armele nucleare chiar lângă UE

„Acolo există rachete Iskander, Rusia a anunțat că acolo va stoca arme nucleare. În luna mai a acestui an, au avut loc exerciții la Kaliningrad pentru a simula atacuri nucleare tactice din Kaliningrad și din regiune. Europa este conștientă de acest fapt şi monitorizează în mod constant”, a declarat Musienko, potrivit presei internaționale.

Menționăm faptul că îngrijorările s-au adâncit pe 21 septembrie, moment în care președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat prima mobilizarea din țară, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Totodată, liderul de la Moscova a susținut și planul de anexare a teritoriilor Ucrainei și a avertizat Occidentul că „nu blufează” atunci când spune că este pregătit în orice moment să folosească arme nucleare.