Mircea Radu, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de televiziune din România nu mai este coordonatorul comunicării de la TVR, după ce a ocupat mai puțin de jumătate de an această funcție. La finalul acestui an, mandatul său urmează să expire.

Într-o postare pe pagina personală de facebook, acesta a explicat cum s-a întâmpalt totul. Se pare că el a fost cel care a vrut să fie eliberat din această funcție. În ceea ce privește decizia luată, el nu a oferit prea multe detalii cu privire la acest aspect, însă a subliniat faptul că argumentel sale ”au fost, cred, înțelese și acceptate”.

Postarea lui Mircea Radu vine la scurt timp după ce în urmă cu ceva timp, se zvonea că acesta ar urma să fie concediat de la TVR.

„Știți bancul cu “nu a fost Volgă ci bicicletă și nu i s-a dat ci i s-a luat?”. Așa și cu știrea apărută acum, într-o “anumită parte a presei” (mor după formularea asta), că voi fi concediat din TVR. Pe scurt, e așa: cu ceva timp în urmă, eu am cerut să fiu eliberat din funcția pe care o am, de șef al comunicării TVR. Argumentele mele au fost, cred, înțelese și acceptate.

Acum, la 31 Decembrie, doar îmi expiră mandatul. Real și pentru cine vrea să înțeleagă, așa stau lucrurile. Pentru cine bate câmpii și crede în zâne, n-am timp. Crăciun Fericit!”, scrie Mircea Radu pe Facebook.

Mircea Radu, o adevărată vedetă a televiziunii

Mircea Radu este o față foarte cunoscută a televiziunii din România. El a fost  pus director de comunicare al TVR la data de 1 iulie, în acest an, după ce, din luna ianuarie, era consilier al președintelui TV, pe nume Doina Gradea. În plus, în mai multe ocazii, departamentul de comunicare al TVR condus de Mircea Radu a trimis comunicate de presă în care susținea pozițiile Doinei Gradea în ce privește divergențele pe care șefa TVR le avea cu persoane din TVR sau din conducerea instituției.

De menționat este faptul că Mircea Radu a prezentat și emisiunea Down the Road, pentru care a primit un onorariu de 23.000 de euro.

De asemenea, de-a lungul carierei sale el a prezentat foarte multe emisiuni la TVR, printre care edițiile de Telejurnal, emisiunea ”În trecerea anilor”, show-ul ”Femei de 10, Bărbați de 10”.

El s-a făcut totodată remarcat și prin prezentarea emisiunii ”Din Dragoste”, de la Antena 1.