Cunoscutul om de televiziune Mircea Radu a făcut joi un anunț pe internet, legat de cariera sa profesională.

Mircea Radu este, începând din această lună, consilier în management al Preşedintelui-Director General al TVR, Doina Gradea, atribuţiile sale urmând să fie legate de proiectele editoriale şi de imagine ale televiziunii publice.” – așa începe comunicatul care va fi trimis presei astăzi. E adevărat. Continuați să aveți încredere în profesionalismul meu și al echipei din care acum fac parte. Toți suntem bine intenționați și dorim ca voi, telespectatorii, să primiți ce e mai bun din partea Televiziunii Publice. Vă mulțumesc”, a scris joi Mircea Radu pe pagina sa de Facebook.

Trebuie precizat faptul că TVR este locul în care Mircea Radu și-a început cariera tv, în calitate de co-prezentator al matinalului ”Bună Dimineaţa!”.

O carieră cu de toate

În prezent, el are o experienţă de peste 25 de ani în media.

Tot la TVR, Mircea Radu a moderat un talk-show politic, a prezentat principalele jurnale şi a găzduit show-ul „ÎnTrecerea Anilor”. În prezent, este ghidul unor tineri extraordinari, cu sindromul Down, care au pornit în aventura vieţii lor prin intermediul reality show-ului „Down The Road. Aventura”, difuzat în premieră la TVR1.

Cunoscutul om de televiziune mai are în CV show-uri de divertisment transmise de Antena 1, post la care a avut şi rolul de prezentator al jurnalului principal.

Pe lângă activitatea din televiziune, Mircea Radu a lucrat la radio, la începutul anilor ”90, a scris editoriale pentru Jurnalul Naţional şi Aspirina/Satiricon, a jucat în serialul tv ”Secretul Mariei” şi în lungmetrajul ”Sistemul nervos”, a publicat o carte pentru copii şi a realizat o expoziţie foto.