Florin Busuioc a suferit o nouă intervenţie chirurgicală. În urmă cu doar câteva zile, medicii i-au montat un nou stent.

Florin Busuioc are doua stenturi: unul de la prima interventie si celalalt pus in urma cu doua zile. A fost externat joi, iar acum se simte foarte bine
„Stiam ca exista posibilitatea sa mai am nevoie si de al doilea stent. Am doua stenturi, unul la operatie si asta pe care l-am pus alaltaieri”, a spus Busuioc la emisiunea lui Cătălin Mărută.
Florin Busuioc a suferit un infarct pe 6 noiembrie, în timpul unui spectacol la Craiova. El a fost resuscitat și dus la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

Într-o intervenție la postul de televiziune România TV, medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre faptul că. în anumite cazuri, este normal ca pacienții care au suferit un infarct miocardic acut să fie operați din nou pentru implantarea unui al doilea stent, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Florin Busuioc.

”Unul din cinci pacienți care a suferit un infarct miocardic acut poate repeta acest eveniment coronarian în următorul an, iar din păcate viața cu stend nu e întotdeauna simplă pentru că, în primul rând înseamnă schimbarea stilului de viață. Asta înseamnă dispariția a tot ce înseamnă factori de risc coronarian, aici vorbim despre stres, despre fumat, despre corecția glicemiei. Pe de altă parte, respectarea zi de zi a tratamentului antiagregant indicat de medic. Oricând în evoluție se poate întâmpla ca lucrurile să se agraveze. În funcție de gravitatea simptomelor, de calitatea vieții, de efort, se poate indica o nouă astfel de intervenție astfel încât fluxul de sânge spre inimă să fie asigurat constant și corect”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, în direct la România TV.

În noiembrie anul trecut, medicii i-au montat un prim stent, după ce prezentatorul a suferit un infarct, pe scena Filarmonicii Oltenia, unde avea un spectacol.