Judecătorul Cristi Dănileț a intrat în colimatorul Inspecției Judiciare din cauza unui interviu. Cei de la IJ au demarat o acțiune disciplinară împotriva judecătorului de la Tribunalul Cluj. Fostului membru CSM I se impute manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Toate acuzațiile vin la pachet după ce judecătorul a acordat un interviu în care I se impute că ar fi formulat afirmaţii de natură să ofenseze alte persoane sau instituţii, cu implicaţii politice sau care afectează imparţialitatea autorităţii judecătoreşti.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii judecătorului în cauză, precizează Inspecţia Judiciară.

Cristi Dănileț nu se află la prima sancționare. În luna mai i s-a reținut 5% din indemnizația pe două luni, după ce a afirmat că armata ar putea ieși în stradă pentru a păzi democrația. Având în vedere sancţiunea existentă, o a doua sancţiune ar fi automat una mai severă, anunță stiripesurse.ro.