Singurul program deschis in acest moment este programul RICOP, pe care l-am tratat pe larg in pagina de „Finantari”. Pentru a beneficia de fonduri, trebuie sa verificati daca va incadrati in una din cele cinci zone RICOP (detalii: www.ricop.ro), dupa care va puteti constitui o firma si candida pentru finantare. Daca nu va incadrati in regiunile RICOP sau nu doriti sa va constituiti o firma, va puteti informa despre alte programe de finantare pe site-ul www.finantare.ro.

Iulia Darie, medic, Barlad
As dori cateva informatii despre programe de finantare pentru servicii socio-medicale comunitare, in zone rurale, sarace, izolate si despre programe de sprijin pentru dezvoltarea unei ONG pe care doresc sa o infiintez.
Pentru ONG in domeniul medical, cel mai potrivit este programul Phare Access, care se desfasoara prin Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC); sau alte programe ale FDSC si ale Bancii Mondiale. In acest moment, nici unul nu este insa deschis. Puteti urmari programele care se vor lansa in toamna pe site-urile www.fdsc.ro si www.worldbank.org.ro, precum si in revista Capital. Alte detalii: www.fi nantare.ro, sectiunea pentru ONG.