Corina Salagean: „Caut informatii despre paradisurile fiscale si influenta lor asupra economiei mondiale. Mi-ati putea indica anumite surse pentru informatiile pe care le caut?”
Presupunem ca ati extras din colectia revistei Capital articolele scrise pe tema paradisurilor fiscale. Va recomandam sa luati legatura cu doua firme specializate i servicii pentru companii off- shore: Consulco International Limited (Bucuresti, Aleea Dealul Mitropoliei nr. 15, ap. 3; tel. 337.03.33; e-mail: [email protected] opensys.ro) si Laveco SRL (Bucuresti, Bd. Nicolae Titulescu nr. 1, sc. B, et. 7, ap. 50; tel. 313.66.21; 092/326.329; fax 313.71.77, 092/112.666). Firma Laveco a editat, de curind, o lucrare de specialitate, „Planificarea fiscala 2000” care contine informatii legate de paradisuri fiscale. Tot prin intermediul firmei Laveco puteti intra i posesia lucrarii „Paradisuri fiscale si firmee neimpozabile” aparuta i 1998 la editura clujeana Nevali.

Alexandru Stanciu: „De ce i revista nu se mentioneaza ca prin abonament primesti si calitatea de membru Club Capital? De ce oficiile postale nu au ica posibilitatea sa faca abonamente (nu au preturi pe 2001)? Care este reducerea de 25% despre care se spune i TV Mania nr. 107/23 octombrie 2000?”
Calitatea de abonat pe un an sau pe sase luni confera si calitatea de membru al Club Capital. Faptul ca acest lucru nu este mentionat i anuntul din revista este o scapare. Toti abonatii si potentialii abonati pe aceste termene pot fi siguri ca vor deveni membri ai clubului, chiar daca mentiunea nu a fost facuta expres.
in privinta oficiilor postale, trebuie sa stiti ca toate au primit preturile tuturor categoriilor de abonamente. Daca ati itimpinat refuzul de a vi se face un abonament, va rugam sa reveniti, precizind la care oficiu postal s-a itimplat acest lucru.
Reducerea de 25% reprezinta diferenta dintre valoarea a 52 de aparitii (la pretul actual al revistei, 7.900 lei), adica 410.800 lei, si valoarea abonamentului pe un an, 310.000 lei. Trebuie sa precizam ca, prin abonament, cititorul „fixeaza” pretul revistei la 7.900 lei pentru urmatoarele 52 de saptamini, deci este protejat financiar de o eventuala scumpire care ar putea aparea din cauza scumpirii produselor si serviciilor consumate pentru realizarea revistei. De asemenea, pentru studenti reducerea depaseste 40%, abonamentul pe 12 luni fiind de numai 240.000 lei.

Cornel Tascu: „Care sunt adresa si numarul de telefon al departamentului de resurse umane de la Renault-Dacia Pitesti?”
Adresa solicitata este Strada Uzinei numarul 1, Mioveni, judetul Arges, iar numarul de telefon solicitat: 048.260.800, interior 1610.

Alexandru Panaitescu: Care este adresa de pe Internet a firmei Autobenlux?
Site-ul Internet este i constructie, urmind sa fie disponibil i scurt timp; puteti contacta firma la adresa de E-mail [email protected]

Mihai Simion, Bucuresti: „Am citit articolul dumneavoastra intitulat „Administratorul de bloc face bani fara investitii” si mi s-a parut foarte interesant. Personal ma tot gindeam sa icep o afacere de acest gen, dar nu am gasit o sursa din care sa obtin primele informatii despre aceasta activitate. V-as ruga sa-mi spuneti cum as putea lua legatura cu Centrul de Resurse pentru Asociatiile de Proprietari”.
Numarul de telefon al Centrului de Resurse pentru Asociatii de Proprietari este 01/430.28.66. Va dorim bafta!

Mihaela Popa, Brasov: „Suntem de la firma M&M Product SRL-Brasov. in numarul 26/29.06.2000 am citit un articol care ne-a stirnit interesul legat de deschiderea unor retele de supermarketuri. Am dori ca prin bunavointa dumneavoastra sa intram i posesia unor informatii legate de aceste supermarketuri- momentul deschiderii, adresele si numerele de telefon ale acestora. Supermarketurile i cauza sunt Selgros si Carrefour”.
Selgros va deschide primul magazin i luna martie i orasul Brasov, iar Carrefour la iceputul anului viitor, i Bucuresti. A