De aceea, pentru angajatori este o sarcină mai dificilă să găsească angajați buni cunoscători de limba franceză decât de engleză. Dacă te numeri printre persoanele care știu limba franceză la un nivel bun, poți aplica la o serie de joburi, mare parte la companii multinaționale cunoscute.

 

De exemplu, una dintre multinaționalele care are mai multe oferte de joburi pentru cunoscătorii de limba franceză este Renault. Pentru unele dintre ele cunoașterea limbii franceze este un avantaj, iar pentru altele este o condiție eliminatorie. Printre locurile de muncă scoase la concurs de către Renault se numără Analist Cost Echipamente, Analist Cost Utilaje, Fleet&Partnerships Manager, Formator Comercial sau Inginer Calcul FEA Componente Motor.

 

O altă companie internațională care oferă mai multe joburi pentru românii care știu limba franceză este Webhelp. De exemplu, acum câteva zile, compania a anunțat că scoate la concurs 30 de posturi de Client adviser la sediul din Galați. Alte 50 de joburi sunt pentru Customer adviser in telecom, la care se adaugă alte 50 de posturi de Backoffice Adviser pentru sediul din București

Totodată, compania Arvato Services a scos la concurs 25 de locuri de muncă în Brașov. Postul este de Customer Service Representative și cei care vor să aplice trebuie să cunoască atât limba franceză, cât și engleză.

Iar TELUS International Europe face 50 de angajări pentru funcția de Client Support, pentru care, de asemenea, candidații trebuie să vorbească la fel de bine franceza ca și engleza.

Alte zece locuri de muncă sunt scoase la concurs la SCC Services Romania, în Bacău, pentru jobul de Junior IT Consultant. Iar 50 de locuri de muncă pentru vorbitorii de franceză sunt oferite de Competence Call Center din București.

Printre alte companii care caută să angajeze persoane cunoscătoare de limba franceză se numără: Accenture din București, SC VE Interactive SRL din Cluj-Napoca, Ariston România și Oracle.

Dacă știi limbi străine, aplică pentru joburile unde îți poți valorifica acele cunoștințe.