Amazon este cunoscut ca un site care vinde aproape orice. Săptămâna aceasta, marele retailer a anunțat că, în curând, va pune la dispoziția clienților noua sa monedă, numită chiar Amazon.

Clienții o pot cumpăra și, apoi, o pot utiliza pentru a descărca aplicații pentru Kindle Fire, anunță Market Place, citând specialiști care afirmă că va fi o situație de câștig pentru toată lumea. Dezvoltatorii de aplicații vor câștiga pentru că moneda va putea fi folosită doar pentru descărcarea aplicațiilor, oferindu-le o nouă sursă de venituri. Amazon va câștiga pentru că va atrage astfel cei mai talentați dezvoltatori de aplicații. Astfel, Amazon se poate transforma în cea mai mare companie online care s ejoacă cu ideea de bani virtuali, dar nu singura. Facebook a dezvoltat, de asemenea, propria monedă pentru jocurile online, dar a avut un success limitat. Prin urmare, anul trecut, Facebook a renunțat la această idée.  
Analiștii susțin că Amazon este într-o poziție mai bună, pentru că este o piață imensă pentru Kindle Fire. Dacă moneda Amazon va avea success există și un efect al bulgărelui de zăpadă, așa cum s-a întâmplat și cu BitPay. Business-ul a luat amploare după ce o platform gigant de blogging a început să încaseze bani virtuali. Odată ce WordPress a decis să accepte moneda Bit, multe companii I s-au alăturat, urmând exemplul.
Moneda Amazon va fi lansată în mai.