"Noi, ca şi Guvern, trebuie să veghem în primul şi în primul rând interesul contribuabilului. Vizavi de acest subiect punctual, trebuie să discutăm la nivelul Guvernului, cu toţi colegii, cu ministrul Culturii, la nivelul echipei guvernamentale şi vom lua o decizie astfel încât oamenii să-şi poată recupera sumele plătite pentru acest obiectiv", a declarat Teodorovici la Palatul Victoria. 

El a fost întrebat care este situaţia în privinţa persoanelor care au donat bani în campania privind achiziţia sculpturii "Cuminţenia Pământului", având în vedere că este în pregătire un proiect de hotărâre privind restituirea acestor fonduri şi că ministrul Culturii, George Ivaşcu, a solicitat aprobarea unei misiuni a Corpului de control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea ministerului în ce priveşte lucrarea "Cuminţenia Pământului". 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că Executivul va veni cu o procedură clară în acest caz. 

"Guvernul României ştie foarte bine ce se întâmplă cu cazul persoanelor care au contribuit pentru respectivul proiect şi trebuie să-şi primească banii. Nu pot fi reutilizaţi, aşteptăm toate avizele necesare, să venim cu acea procedură clară, astfel încât persoanele care au de recuperat sume să şi le recupereze", a mai afirmat Nelu Barbu. 

AGERPRES