Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană, a bătut în cuie contractul pentru servicii de amenajare-întreţinere spaţii verzi şi locuri de joacă. Asocierea Geca Impex PM- Cris Garden Center Grup – MBC Construct Prest – Pergola Grădini Decorative va încasa aproximativ165,562 milioane lei, respectiv 36,8 milioane euro, bani de la bugetul local după semnarea contractului acord-cadru privind amenajarea peisagistică, întreţinere spaţii verzi, a parcurilor şi grădinilor de cartier, a diverselor amenajări, a locurilor de joacă, a dotărilor din aceste locaţii şi întreţinerea mobilierului urban/stradal.

O singură ofertă pentru licitaţia de întreţinere a spaţiilor verzi

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 nu a organizat o licitaţie electronică şi a primit o singură ofertă pentru contractul privind serviciile de amenajare-întreţinere spaţii verzi şi locuri de joacă. Licitaţia a fost lansată în octombrie 2015, iar contractul a fost atribuit abia la jumătatea lunii aprilie.

Conform anunţului de licitaţie, încheierea acordului-cadru pentru o perioadă de 48 de luni vizează prestarea serviciilor de salubrizare şi întreţinere a spaţiilor verzi, locurilor de joacă, parcurilor, zonelor verzi amenajate, servicii privind mobilierul urban, operaţiuni privind sistemele de irigaţii şi/sau compenente ale acestora, servicii privind instalatiile de iluminat, întreţinere, amenajare/reamenajare a drumurilor/aleilor de acces, furnizare cu şi fără plantare a materialului dendrologic, furnizare cu şi fără montaj al mobilierului stradal, servicii de amenajare a spaţiilor verzi, locurilor de joacă, parcurilor şi zonelor verzi neamenajate.

În Sectorul 6, în perioada 2011-2014, inspectorii Curţii de Conturi au precizat că pentru activitatea de amenajare și întreținere spații verzi s-au decontat peste 147 milioane lei.