Cum se va ține Slujba de Înviere în acest an? Măsurile pe care românii trebuie să le respecte

Vasile Bănescu precizează că slujbele de Paști vor putea să se desfășoare normal dar că măsurile sanitare vor fi respectate cu strictețe. El a spus că purtarea măștii și distanțarea socială rămân obligatorii.

„Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă indică faptul că acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”, afirmă Vasile Bănescu.

Cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice

El a mai precizat că tema condiţiilor în care se vor desfăşura anul acesta sărbătorile pascale a fost una „bazată pe un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenţii comune în identificarea soluţiilor optime pentru respectarea libertăţii religioase şi, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

„Toate cultele religioase au făcut propuneri adecvate situaţiei epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar şi respectării depline a libertăţii religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioşilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere. Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu”, se mai arată în comunicat.

Românii vor putea merge la slujbele de Înviere

Amintim că premierul Florin Cîțu a precizat că vor fi modificate restricțiile de circulație pentru ca românii să poată merge la slujbele de Paște. Declarațiile premierului vin în contextul în care, joi, acesta a avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din România.