Cu prilejul începerii săptămânii imunizării europene, Cecilia Müller a precizat că în Ungaria vaccinarea este obligatorie pentru 12 tipuri de boli infecţioase, de aceea situaţia epidemiologică din Ungaria este deosebit de favorabilă, potrivit rador.ro.

Medicul şef a accentuat totodată că administrarea vaccinurilor la copii, pe categorii de vârstă, este importantă şi pe timpul pandemiei de coronavirus.

Statele din Uniunea Europeană, Comisia Europeană, precum şi organizaţiile mondiale de profil recunosc că şi pe plan mondial Ungaria este fruntaşă la capitolul ratei de vaccinare, iar încrederea populaţiei în sistemul ungar de vaccinare este remarcabilă.

În urmă cu un an, Tribunalul Constitutional al Ungariei a decis că minorii pot fi separaţi temporar de părinţii lor dacă aceştia din urmă nu permit fără un motiv justificat vaccinarea obligatorie a copiilor. Decizia a fost pronuntaţă după o sesizare privind refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copilul, născut în 2015, şi care au refuzat de asemenea orice asistenţă la nastere.