Ungaria trebuie să grăbească lupta cu COVID!

Guvernul din Ungaria va prelungi campania de vaccinare fără programare şi săptămâna viitoare, în contextul creşterii infectărilor cu COVID-19, a spus Viktor Orban, potrivit reuters.com

De asemenea, premierul ungar a menţionat şi că executivul va pune vaccinuri la dispoziţia părinţilor, dacă aceştia doresc să-şi vaccineze copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani, scop în care au fost comandate 2 milioane de doze, primul transport sosind luna viitoare.

Ungaria, care are circa 10 milioane de locuitori, a raportat joi peste 12.000 de noi cazuri de infectare în 24 de ore. Statistica de joi a mai arătat că 5,81 milioane de unguri, adică aproape 60% din populaţia ţării, este vaccinată „cu schema completă”, iar alte 2,15 milioane au primit şi doze booster.

În ţara vecină vaccinarea cu booster este obligatorie pentru lucrătorii din sănătate, iar de sâmbăta trecută masca este din nou obligatorie în majoritatea spaţiilor publice închise, măsuri considerate insuficient de stricte de medici, care reclamă că spitalele se aglomerează.

Orban a mai declarat vineri că nu poate „exclude nimic”, dar, dacă răspândirea virusului poate fi limitată cu ajutorul vaccinurilor, atunci nu va mai fi nevoie de măsuri de lockdown.

Mesajul lansat anterior de Viktor Orban

Anterior, Viktor Orbán a susținut că „birocraţia de la Bruxelles vomită sânge când aude de reducerea cheltuielilor cu utilităţile. Asta pentru că, a arătat liderul Ungariei, la Bruxelles cei care dictează sunt multinaţionalele.

Premierul maghiar Viktor Orbán a ținut să sublinieze că proporţia maghiarilor care sunt în favoarea reducerii preţurilor la combustibili este mult peste 80%. În acest context, premierul de la Budapesta a subliniat birocraţia de la Bruxelles “vomită sânge” când aude de reducerea cheltuielilor cu utilităţile, pentru că la Bruxelles, cei care dictează sunt multinaţionalele.

„În privinţa reducerii cheltuielilor cu întreţinerea ducem, cu stânga, o luptă politică”, iar acum se mai adaugă şi subiectul preţului benzinei. Până acum, definirea preţului benzinei a fost lăsată în grija pieţei, însă, deşi este bine dacă guvernul nu trebuie să intervină, există situaţii în care trebuie să o facă, a explicat prim-ministrul.