Nokia N9 este un terminal cu ecran complet tactil şi fără niciun buton, navigarea prin meniu realizându-se prin simpla glisare a degetului pe ecran. O mişcare de glisare din orice colţ al ecranului duce utilizatorul către meniul principal.
Nokia N9 are un ecran AMOLED de 3,9 inch, (854×480 pixeli), procesor ARM Cortex A8 de 1 GHz, memorie RAM 1024 MB, spaţiu de stocare 16GB/64GB, cameră foto de 8 megapixeli, Wi-Fi şi sistem de operare MeeGo 1.2 Harmattan.
Telefonul are trei ecrane principale care au rolul de a oferi acces rapid la cele mai importante lucruri pe care oamenii le folosesc pe un telefon: utilizarea aplicaţiilor, accesul la reţelele sociale şi realizarea mai multor sarcini simultan.
Nokia N9 include serviciul gratuit de navigaţie auto şi pietonală pas cu pas, cu ghidare vocală în aplicaţia Hărţi şi este primul smartphone din lume care dispune de tehnologie de decodare Dolby Digital Plus şi tehnologie de post-procesare Dolby Headphone, astfel că utilizatorii se pot bucura de o experienţă audio surround cu orice set cu căşti.
N9 este dotat cu tehnologia NFC (Near Field Communication), ce permite utilizatorilor să transfere cu uşurinţă imagini şi clipuri video de pe un terminal pe altul, dar şi să efectueze plăţi electronice.  Nokia N9 va fi disponibil, în trei variante cromatice – negru, magenta şi cyan, în acest an, iar informaţii exacte legate de disponibilitate şi preţ vor fi comunicate pentru fiecare ţară în parte, înainte de începerea livrărilor.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/RqxYiXtzKd0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>