Vestea bună este că, prin câteva modificări ale stilului de viață, grăsimea de pe abdomen poate fi eliminată.

Pentru mulți oameni, apariția excesului de grăsime în jurul secțiunii mijlocii este o preocupare majoră. Psihologul și dieteticianul David Cree au explicat de ce riscurile crescute pentru sănătate apar odată cu grăsimea de pe abdomen, potrivit Eatthis.

Mărimea taliei este legată de grăsimea subcutanată de sub piele și de grăsimea viscerală din jurul organelor. Deși grăsimea subcutanată poate fi ceea ce vedem când ne uităm în oglindă, grăsimea viscerală este cea mai dăunătoare.

Cercetătorii au demonstrat că excesul de grăsime din jurul organelor crește riscul de boli metabolice și acestea sunt:

  • diabetul;
  • boala ficatului gras;
  • bolile de inimă și colesterol crescut;
  • sindromul ovarului polichistic.

Excesul de greutate sporește riscul de apnee în somn

De asemenea, excesul de greutate sporește riscul de apnee în somn, de dureri articulare și diferite forme de cancer

Dar, din păcate, grăsimea din jurul taliei nu dispare doar dacă facem abdomene de câteva ori pe săptămână.

„Pacienții vor să știe de ce nu pot face doar abdomene pentru a topi grăsimea”, spune dr. Creel.

„Când faci abdomene, se întăresc mușchii abdomenului, dar asta nu vizează în mod special grăsimea sau pielea lăsată din jurul taliei. De asemenea, este important să înțelegem că zona în care câștigăm grăsime este influențat și de genetica noastră”, spune el.

Deși genetica poate fi un obstacol și nu putem observa reducerea grăsimii, Dr. Creel spune că există unele strategii pe care le putem folosi pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen.

Exerciții și antrenamente de forță

Exercițiile care cresc ritmul cardiac și ne fac să transpirăm ajută în general la pierderea în greutate. Aerobicul arde caloriile și ajută la reducerea grăsimii corporale totale, mai ales dacă facem modificări în alimentație în același timp.

De asemenea, cheia pierderii grăsimii viscerale pare să stea într-o abordare combinată. El sugerează o rutină cardio de cel puțin 150 de minute pe săptămână, în timp ce facem două până la trei zile pe săptămână de antrenamente de forță pentru întregul corp.

Limitați zahărul și băuturile bogate în calorii

Consumul excesiv de zahăr este asociat cu excesul de kilograme care se poate acumula în jurul taliei.

Băuturile îndulcite cu zahăr și consumul de băuturi carbogazoase pot fi deosebit de dăunătoare. Primul pas este să renunțăm la ele și să bem cât mai multă apă.

Încercați să vă eliberați de stres

Când suntem stresați, corpul eliberează cortizolul, hormonul stresului, în sânge. Există o legătură puternică între creșterea cortizolului și cantitățile mai mari de grăsime viscerală.

De aceea, este bine să facem tot posibilul pentru a ne elibera de stres. Dr. Creel sugerează că este bine să practicăm yoga, meditația, și să avem activitate fizică.

Mâncați mai multe fibre

Consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi năut, linte și banane, poate ajuta mai mult decât am crede.

Aceste alimente conțin o cantitate mare de fibre solubile, care pot încetini trecerea alimentelor din stomac către intestin. De asemenea, construirea unei diete echilibrate, care include cereale integrale, fructe și legume aduce mai multe fibre în organism.

Alegeți carbohidrați sănătoși

Carbohidrații au o reputație proastă. Dar nu toți carbohidrații sunt răi. În loc să măncăm pâine albă, paste, chipsuri și biscuiți, carbohidrați procesați care au puține fibre și pot determina creșterea zahărului din sânge, e bine să optă pentru carbohidrați complecși, cum ar fi pâinea și pastele din cereale integrale, orez brun și fasole.

„Consumul de proteine ​​slabe, legume, cantități moderate de fructe, cantități moderate de cereale integrale și lactate cu conținut scăzut de grăsimi, funcționează pentru majoritatea oamenilor”, spune Creel.